Bylinkové sušenky

Bylinkové sušenky


Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 6 snítek tymiánu/rozmarýnu (či mix)
  • 120 g másla
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky sušeného česneku (nemusí být)
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 70 g parmazánu
  • lístky různých bylinek na ozdobu

Procedure

Sýr nastrouhejte najemno. Tymián / rozmarýn nasekejte v sekáčku nebo nožem také najemno. Máslo nakrájejte na menší kousky.

Mouku, sýr, rozmarýn / tymián, česnek, sůl a pepř nasypte do misky robota případně připravte na vál. Přidejte kousky másla a pomocí K-metly / ručně zadělejte tak, aby se suroviny spojily do drobivé směsi. Bude vám to připomínat drobenku. Nyní přidejte maximálně jednu lžíci ledové vody a vypracujte do homogenního těsta. Zkuste to mít hotové co nejdříve, aby se máslo neroztékalo.

Těsto zabalte do voskovaného ubrousku nebo potravinové fólie a vložte na 30 min do lednice. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

Těsto vyválejte na tloušťku asi 0,7 cm. Nejlépe to jde mezi dvěma pečicími papíry. Na vyválené těsto položte bylinky tak, abyste dokázali kolem každé bylinky vykrojit kolečko (dle velikosti vašeho vykrajovátka). Bylinky prstem jen lehce přilepte k těstu a na ně položte pečicí papír. Válečkem těsto ještě poválejte, aby se ztenčilo tak na 0,5 cm a bylinky se hezky vtlačily do těsta. Papír opatrně stáhněte a vykrojte kolečka.

Přemístěte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte do střední části trouby. Pečte 10 – 15 minut, dokud nebudou lehce zlatavé. Nechte vychladnout a podávejte jen tak samotné, nebo třeba namáčejte do krémového sýra.

Tento krásný recept vznikl díky spolupráci s blogem Cat&Cook a jeho originál včetně hromady fotek z přípravy naleznete tady.

  • Thyme

    Thyme’s unique taste and aroma make a great pairing for game, fish, poultry, minced meat, stuffing, pâtés, stewed vegetables, soups, and sauces. Thyme should be cooked with the other ingredients for some time to infuse the dish with the maximum amount of spicy flavor.

    Find out more Thyme