Citronová pěna s mátou

Citronová pěna s mátou


Ingredience

  • 4 žloutky
  • 4 lžíce moučkového cukru s vanilkou
  • 100 ml citronové šťávy
  • citronová kůra z 1/2 citronu
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • čerstvá máta
  • čerstvé ovoce

Postup

Do mixéru nalijeme citronovou šťávu a přidáme lístky máty. Co nejvíce rozmixujeme a dáme stranou. Do mísy, kterou lze použít nad vodní lázeň, dáme žloutky společně s cukrem. Vyšleháme do pěny. Poté dáme nad vodní lázeň (pozor, aby se voda nedotýkala mísy). Šleháme zhruba 10 minut do zhoustnutí. Sundáme z vodní lázně a dáme stranou. Necháme vychladnout za občasného promíchání.

Mezitím si vyšleháme smetanu téměř dotuha. Po částech ji přidáme k citronové směsi. Opatrně promícháme a rozdělíme do sklenic. Necháme alespoň hodinu zatuhnout v lednici. Poté ozdobíme čerstvým ovocem a mátou.

 

  • Máta

    Čerstvá máta má široké uplatnění v teplé i studené kuchyni. Skvěle doplňuje chuť jehněčího masa, ryb a plodů moře. Svým výrazným aroma dodává svěží chuť koktejlům, ovocným i zeleninovým salátům, zmrzlinám a dalším sladkým pokrmům. Čaj připravený z čerstvých listů máty je výborný a osvěžující.

    Zjistit více Máta