Hovězí guláš s majoránkou

Hovězí guláš s majoránkou


Ingredience

  • 2 lžíce sádla
  • 2 větší cibule
  • 1 kg hovězí kližky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce sladké červené papriky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvé majoránky
  • sůl
  • pepř

Postup

Hovězí maso si omyjeme, odstraníme tučnější části a nakrájíme na menší kousky. Osolíme a dáme stranou. Na sádle si osmažíme cibuli do hněda (dáváme pozor, aby se nepřipálila). Když cibule chytne tu správnou barvu, přidáme nakrájené maso a zprudka opečeme ze všech stran. Poté dáme rajčatový protlak a červenou papriku a stále mícháme (pozor aby se nám i  paprika nepřipálila). Do hrnce nalijeme převařenou vodu tak, aby maso bylo ponořeno do půlky. Necháme vařit a postupně, jak se nám voda odpařuje, další převařenou vodu přiléváme (celkem bychom měli přilít zhruba 1,5l vody). Vaříme až do úplného změknutí masa. Připravíme si dvě lžíce hladké mouky a 100ml vody. Rozmícháme a přecedíme přes sítko, aby nám tam nezůstaly kousky mouky. Touto jíškou zahustíme guláš. Dle chuti guláš osolíme, opepříme, přidáme česnek a ještě chvíli povaříme. Nakonec přidáme čerstvou nasekanou majoránku a máme hotovo. Podáváme s cibulí a čerstvým chlebem.
  • Majoránka

    Čerstvá majoránka překvapí svou jemnou chutí. Výborně se hodí ke skopovému, hovězímu i vepřovému masu, skvěle se doplňuje s chutí česneku. Majoránka se používá ke kořenění vydatných pokrmů, jako jsou jídla z jednoho hrnce.

    Zjistit více Majoránka