Majoránka
Čerstvá majoránka překvapí svou jemnou chutí. Výborně se hodí ke skopovému, hovězímu i vepřovému masu, skvěle se doplňuje s chutí česneku. Majoránka se používá ke kořenění vydatných pokrmů, jako jsou jídla z jednoho hrnce.
Zjistit více
Hovězí maso si omyjeme, odstraníme tučnější části a nakrájíme na menší kousky. Osolíme a dáme stranou. Na sádle si osmažíme cibuli do hněda (dáváme pozor, aby se nepřipálila). Když cibule chytne tu správnou barvu, přidáme nakrájené maso a zprudka opečeme ze všech stran. Poté dáme rajčatový protlak a červenou papriku a stále mícháme (pozor aby se nám i paprika nepřipálila). Do hrnce nalijeme převařenou vodu tak, aby maso bylo ponořeno do půlky. Necháme vařit a postupně, jak se nám voda odpařuje, další převařenou vodu přiléváme (celkem bychom měli přilít zhruba 1,5l vody). Vaříme až do úplného změknutí masa.
Připravíme si dvě lžíce hladké mouky a 100ml vody. Rozmícháme a přecedíme přes sítko, aby nám tam nezůstaly kousky mouky. Touto jíškou zahustíme guláš.
Dle chuti guláš osolíme, opepříme, přidáme česnek a ještě chvíli povaříme. Nakonec přidáme čerstvou nasekanou majoránku a máme hotovo.
Podáváme s cibulí a čerstvým chlebem.
Čerstvá majoránka překvapí svou jemnou chutí. Výborně se hodí ke skopovému, hovězímu i vepřovému masu, skvěle se doplňuje s chutí česneku. Majoránka se používá ke kořenění vydatných pokrmů, jako jsou jídla z jednoho hrnce.
Zjistit více