Rukolový salát s pažitkou

Rukolový salát s pažitkou


Ingredience

  • 50 g rukoly
  • 1 předvařená řepa
  • hrst vlašských ořechů
  • 4 plátky slaniny
  • parmezán
  • pažitka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • lžíce medu
  • lžíce balzamika
  • sůl
  • pepř

Postup

Rukolový salát je velmi lehký na přípravu, máte jej hotov za pár minut. Navíc kombinace hořké rukoly, sladkého medu a slaného parmezánu je úžasná!

Nejdříve si připravíme zálivku smícháním všech surovin. Dáme stranou.

Rukolu propláchneme a necháme okapat. Červenou řepu si nastrouháme na tenké plátky, slaninu opečeme dozlatova na pánvi. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo.

Nyní je čas na servírování. Na talíř dáme rukolu, na ni červenou řepu a ořechy. Zakapeme připravenou zálivkou, přídáme opečenou slaninu a pažitku. Nakonec na salát nastrouháme hobliny parmezánu.

Tento salát podáváme s opečenou bagetou.

  • Pažitka

    Svou jemně cibulovou chutí se hodí do bylinkového másla, vaječných pokrmů, pomazánek a nádivek, k ochucení polévek a omáček. Mají-li se zachovat vitamíny, jichž pažitka obsahuje velké množství, neměli bychom ji nikdy tepelně zpracovávat.

    Zjistit více Pažitka