Hummus s čerstvým koriandrem

Hummus s čerstvým koriandrem


Ingredience

  • 1 plechovka cizrny
  • větší stroužek česneku
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • olivový olej
  • šťáva z 1 citronu
  • čerstvý koriandr
  • sůl a pepř
  • k podávání tyčinky, nachos, mrkev,…

Procedure

Nejprve si slijeme nálev z cizrny. Dáme jej stranou, protože ho budeme později do humusu přidávat.

Do mixéru si dáme slitou cizrnu, přidáme česnek, pastu tahini, římský kmín, trochu oleje a citronovou šťávu. Nakonec přidáme koriandr, jak lístky, tak stonky. Začneme mixovat. Po chvilce přidáme i nálev z cizrny, sůl a pepř. Nálev přidáváme postupně, abychom získali krásnou krémovou konzistenci hummusu.

Hummus přemístíme do misky a zakápneme kvalitním olivovým olejem. Podáváme s nachos, tyčinkami nebo třeba nakrájenou mrkví.

  • Coriander

    This herb is used in various meat and exotic dishes, particularly curries. Due to its distinctive aroma, it is most used in Asian and Mexican cuisine.

    Find out more Coriander