Coriander
This herb is used in various meat and exotic dishes, particularly curries. Due to its distinctive aroma, it is most used in Asian and Mexican cuisine.
Find out moreVe velké pánvi na sucho orestujte na silném ohni celý římský kmín (2 minuty). Přidejte olej a cibule a opékejte za občasného míchání 5 minut. Vmíchejte papriku, bylinky a cukr a opékejte na silném ohni 5-10 minut.
Do pánve přidejte nakrájené rajčata, špetku kajenského pepře, sůl a pepř dle chuti a na mírném ohni duste zhruba 15 minut. Vodou podlévejte podle potřeby tak, aby směs měla podobnou konzistenci jako omáčka na těstoviny. Určitě směs ochutnejte a případně dochuťte, chuť by měla být výrazná.
Jakmile Vám směs chutná a je udušená, tak vyberte bobkové listy a ve směsi udělejte vařečkou důlky a rozklepněte do nich čerstvá vejce, která osolte. Pánev přiklopte a duste na slabém ohni cca 10 minut, dokud vejce neztuhnou.
Hotovou shakshuku rozdělte na talíře, na každou porci dejte vrchovatou lžíci řeckého jogurtu, pokapejte olivovým olejem a posypte nasekaným koriandrem, případně dalšími bylinkami. Podávejte s čerstvým bílým pečivem.
This herb is used in various meat and exotic dishes, particularly curries. Due to its distinctive aroma, it is most used in Asian and Mexican cuisine.
Find out more