Letní závitky s arašídovou omáčkou

Letní závitky s arašídovou omáčkou


Ingredience

  • 200 g tenkých rýžových nudlí
  • 2 mrkve
  • 1 okurka
  • 1 mango
  • 1/2 ledového salátu
  • 8 ks rýžového papíru
  • 8 ks velkých předvařených krevet
  • koriandr
  • 3 lžíce jemného arašídového krému
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1/2 lžičky medu
  • 1 lžička (nebo dle chuti) chilli omáčky (sriracha)
  • cca 10 lžic vody

Procedure

Do hrnce dáme rýžové nudle a zalijeme vroucí vodou. Necháme pod pokličkou stát zhruba 5 minut, dokud nejsou nudle měkké. Poté scedíme vodu a nudle propláchneme studenou vodou. Dáme stranou.

Mrkev, okurek a mango si nakrájíme na tenké proužky. Salát natrháme na menší kusy. Do hlubokého talíře nebo mísy si připravíme studenou vodu. Rýžový papír do vody namočíme na pár sekund a dáme na připravenou plochu. Začneme vše skládat na papír. Jako první dáme salát, na něj nudle, zeleninu, mango a nahoru koriandr. Do vyšší části papíru naskládáme vedle sebe krevety.

Závitky zabalíme a skládáme vedle sebe na talíř. Neskládejte na sebe, protože by se vám mohli k sobě přilepit.

K letním závitkům se skvěle hodí arašídová omáčka.

V misce si smícháme arašídový krém, sólovou omáčku, šťávu z limetky, med a chilli omáčku. Postupně přidáváme vodu, aby nám vznikla hladká ne příliš hustá omáčka. Dle chuti případně ještě dochutíme sójovou omáčkou nebo limetkou.

  • Coriander

    This herb is used in various meat and exotic dishes, particularly curries. Due to its distinctive aroma, it is most used in Asian and Mexican cuisine.

    Find out more Coriander