Bramborový salát s petrželkou

Bramborový salát s petrželkou


Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 3 mrkve
  • 3 petržele (kořen)
  • 1 cibule
  • 1 malá plechovka hrášku
  • 8 sterilovaných okurek
  • 2 vejce
  • 1/2 jablka
  • lák z okurek
  • hrst čerstvé petrželky
  • 3 lžíce majonézy
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup

Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce, mrkev a petržel. Necháme vychladnout. Uvaříme vejce natvrdo.

Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostičky. To samé uděláme i s mrkví, petrželí, vejci, jablkem a okurky. Cibuli nakrájíme najemno. Vše smícháme a přídáme hrášek.

Salát dochutíme solí, pepřem, lákem z okurek. Přidáme čerstvou nasekanou petrželku a nakonec dresink. Ten si připravíme smícháním majonézy, zakysané smetany a hořčice.

  • Petržel kadeřavá

    Univerzální bylinka, která se hodí k ochucení různých jídel, polévek, omáček, masa, ryb i brambor. Nejčastěji se používá k ozdobení pokrmů, výborná je i do nádivek. Čerstvou petržel bychom neměli vařit, jinak z velké části ztratí svou vůni.

    Zjistit více Petržel kadeřavá