Steak se salátem z chřestu

Steak se salátem z chřestu


Ingredience

  • 2 steaky vepřové krkovičky
  • 400 g zeleného chřestu
  • 4 střední brambory
  • 8 sušených rajčat v oleji
  • 2 stroužky česneku
  • 1 jarní cibulka
  • čerstvý špenát
  • olivový olej
  • čerstvá petržel
  • citronová šťáva
  • sůl
  • pepř

Postup

Vepřové maso osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Necháme odpočinout. Mezitím si očistíme brambory a uvaříme je do poloměkka. Nyní si připravíme chřest. Konce ulomíme a očistíme do 2/3 chřestu (hlavičky neloupeme). Takto připravený chřest dáme na 2 minuty do vroucí osolené vody, aby nám změkl. Uvařené brambory si nakrájíme na kolečka a dáme je opéct na pánev s olivovým olejem. Připravené steaky si dáme na gril a ugrilujeme z obou stran. Když jsou brambory opečené přidáme k nim sušená rajčata, česnek a cibulku. Směs osolíme a opepříme. Uvařený chřest si nakrájíme a přidáme na pánev společně s čerstvou petrželí a špenátem. Necháme ještě chvíli opéct. Servírujeme společně s masem.
  • Petržel kadeřavá

    Univerzální bylinka, která se hodí k ochucení různých jídel, polévek, omáček, masa, ryb i brambor. Nejčastěji se používá k ozdobení pokrmů, výborná je i do nádivek. Čerstvou petržel bychom neměli vařit, jinak z velké části ztratí svou vůni.

    Zjistit více Petržel kadeřavá