Kuřecí vývar

Kuřecí vývar


Ingredience

  • 4 kuřecí skelety
  • 4 kuřecí křídla
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1/4 celeru
  • cibule
  • lžička soli
  • 6 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • voda
  • čerstvá petržel

Postup

Do hrnce dáme omyté skelety a křídla. Přidáme k nim studenou vodu, veškeré koření a čerstvou nasekanou petrželku. Přivedeme k varu a na mírném plamenu vaříme cca 45 minut. Kdybychom vývar vařili moc zprudka, mohl by se nám zakalit. Na hladině se nám bude ze začátku tvořit pěna. Tu je potřeba lžící sbírat, aby nám zůstal vývar krásně čirý.

Po zhruba 45ti minutách přidáme k vývaru veškerou zeleninu, to znamená očištěnou mrkev, petržel, celer a cibuli i se slupkou. Takto necháme vývar vařit dalších alespoň 45 minut. Čím déle budeme vývar vařit, tím bude silnější. Pokud se vám bude zdát, že se vám voda vypařila, nebojte se přilít trochu vody převařené.

  • Petržel kadeřavá

    Univerzální bylinka, která se hodí k ochucení různých jídel, polévek, omáček, masa, ryb i brambor. Nejčastěji se používá k ozdobení pokrmů, výborná je i do nádivek. Čerstvou petržel bychom neměli vařit, jinak z velké části ztratí svou vůni.

    Zjistit více Petržel kadeřavá