Kapr v panko strouhance

Kapr v panko strouhance


Ingredience

  • 5 menších kousků čerstvého kapra
  • 150g panko strouhanky
  • 80g hladké mouky
  • 2 vejce
  • čerstvé bylinky (pažitka, oregano, tymián či jiné)
  • olej na smažení
  • sůl

Postup

Kapra si naporcujeme na filety. Omyjeme, osušíme a pořádně z obou stran osolíme.

Připravíme si tři mísy. Do jedné dáme hladkou mouku, do druhé rozklepneme vejce se solí a do třetí si připravíme panko strouhanku a nasekané bylinky.

Filety kapra obalujeme v trojobalu. Na pánev si nalijeme olej a počkáme až se rozehřeje.

Kapra smažíme do zlatova z obou stran několik minut.

  • Tymián

    Pro svou výraznou chuť a vůni se používá k přípravě zvěřiny, ryb, drůbeže, sekaných mas, nádivek, paštik, dušené zeleniny, polévek a omáček. Tymián by se měl dlouho vařit s ostatními přísadami. Jídlu dodává pikantní příchuť.

    Zjistit více Tymián