Tymián
Pro svou výraznou chuť a vůni se používá k přípravě zvěřiny, ryb, drůbeže, sekaných mas, nádivek, paštik, dušené zeleniny, polévek a omáček. Tymián by se měl dlouho vařit s ostatními přísadami. Jídlu dodává pikantní příchuť.
Zjistit víceKapra si naporcujeme na filety. Omyjeme, osušíme a pořádně z obou stran osolíme.
Připravíme si tři mísy. Do jedné dáme hladkou mouku, do druhé rozklepneme vejce se solí a do třetí si připravíme panko strouhanku a nasekané bylinky.
Filety kapra obalujeme v trojobalu. Na pánev si nalijeme olej a počkáme až se rozehřeje.
Kapra smažíme do zlatova z obou stran několik minut.
Pro svou výraznou chuť a vůni se používá k přípravě zvěřiny, ryb, drůbeže, sekaných mas, nádivek, paštik, dušené zeleniny, polévek a omáček. Tymián by se měl dlouho vařit s ostatními přísadami. Jídlu dodává pikantní příchuť.
Zjistit více