Špenátovo-brokolicová polévka s bazalkou

Špenátovo-brokolicová polévka s bazalkou


Ingredience

  • 1 brokolice
  • 100 g čerstvého špenátu
  • zakysaná smetana naředěná smetanou ke šlehání
  • slunečnicové semínko
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • čerstvá bazalka
  • 2 lžíce másla
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř

Postup

Nejdříve si připravíme brokolici. Očistíme ji a nakrájíme na menší kousky. Postupně dáváme do mixéru a rozmixujeme na tzv. rýži. Díky tomu se bude brokolice vařit jen pár minut a navíc si ponechá krásnou zelenou barvu.

V hrnci si rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme česnek a ještě chvíli restujeme. Vsypeme připravenou brokolici a společně restujeme cca dvě minuty. Přidáme opraný a nasekaný špenát společně s bazalkou. Promícháme a zalijeme vývarem. Necháme přijít k varu a vaříme cca 10 minut dokud nám brokolice nezměkne.

Polévku rozmixujeme dle chuti. Osolíme a opepříme. Podáváme s připravenou smetanou a slunečnicovými semínky.

  • Bazalka

    Patří mezi nejoblíbenější bylinku. Je nepostradatelnou součástí italské kuchyně. Používá se především do zeleninových salátů, těstovin, jídel s rajčaty a pokrmů z masa a ryb. Čerstvá bazalka se přidává až nakonec, aby neztratila svou specifickou chuť.

    Zjistit více Bazalka