Kimchi

Kimchi


Ingredience

  • pekingské zelí
  • půl hrnku soli
  • půl bílé ředkve
  • cibule
  • 4 stroužky rozmačkaného česneku
  • kousek zázvoru
  • čerstvý koriandr
  • půl hrnku chilli vloček
  • půl hrnku rýžové mouky
  • 1/4 l vody
  • půl lžičky cukru
  • půl hrnku rybí omáčky

Postup

Kimchi je svěží, křupavý korejský zelný salát, který pomalu kvasí. Spousta vitamínů, minerálů a probiotik s nízkým obsahem kalorií. Příprava je jednoduchá, ale chce to trpělivost a kvalitní suroviny.

Zelí umyjeme a odstraníme tvrdé části. Nakrájíme na kousky. Z 5ti hrnků vody a 1/2 hrnku soli připravíme solný roztok. Do něj vložíme připravené zelí na cca 2-3 hodiny.

Mezitím ze 1/4l vody a rýžové mouky uvaříme kaši, zhruba 5 minut provaříme za stálého míchání. Připravenou kaši necháme vychladit v lednici. Po vychlazení k ní přimícháme chilli vločky. Dobře promícháme.

Zelí scedíme ze solného roztoku a dobře opláchneme.

Do velké mísy dáme zelí, česnek, nakrájenou cibuli, ředkev na kolečka, nakrájený zázvor, rybí omáčku, cukr a trochu soli. Koriandr natrháme také do mísy. Přidáme připravenou chilli pastu a dobře rukama promícháme.

  • Koriandr

    Patří k nejstarším známým kořenicím rostlinám. Výborně se hodí do nejrůznějších masových a zeleninových exotických jídel, zejména do pokrmů s kari. Pro své výrazné aroma se používá především v asijské a mexické kuchyni.

    Zjistit více Koriandr